14 april 2024

BLOMSTERVENNERS STORE PLANTEMARKED 2.juni 2024

Velkommen til årets store plantemarked !


Gled dere til BLOMSTERVENNERS STORE PLANTEMARKED søndag 2.juni 2024!
FRI ENTRÉ, GRATIS PARKERING !
Tradisjonen tro inviterer Blomstervenners Klubb igjen til det frodige og innholdsrike plantemarkedet på vakre Nordre Skøyen Hovedgård. Den staselige gården ligger sentralt i vakre omgivelser nær Østensjøvannet med storslått utsikt over Oslo.
Kjente og kunnskapsrike plantevenner vil være på plass og tilby et variert utvalg av hagevekster: Alt fra små og sjeldne alpine planter, uvanlige stauder, orkideer, sukkulenter og kaktus, til rhododendron, eksotiske trær og busker. Her vil du finne både utsøkte sjeldenheter og spennende planter for noen og enhver. En dag for alle som elsker hage!
Det blir også en sommerlig utekafé.
Betaling: VIPPS eller KONTANT
Velkommen til årets plantemarked! :-)

Søndag  2.juni  kl 12-17


Nordre Skøyen Hovedgård
Fri entré, gratis parkering.
 
Noter datoen og følg med på kommende nyheter om arrangementet 
på klubbens facebookside. 

ÅRETS UTSTILLERE

I år har Blomstervenners Klubb invitert enda flere spennende utstillere.
Liste over utstillere på Blomstervenners plantemarked 2024:

Torun Stangeland - Stangeland urter
                    Flerårige urter
Gunnar Bekken
                    Spennende utvalg av stauder, bl.a. primula!
Rhodo Øst, Den norske Rhododendronforening avd. Øst
                    Rhododendron, azalea, magnolia og andre eksotiske busker
Heideros og Ovin Udø
                    Spesielle stauder, alpine planter, sukkulenter m.m.
Robin Efferus Leeber
                    Spiselige vekster - må prøves!
Tommy Tønsberg, Garden Living
                    Meget stort utvalg av spennende stauder
Dag Tjernshaugen
                    Rhododendron, azalea (mye sjeldne rene arter)
Norsk Bonsaiselskap
                    Bonsai - for første gang på markedet vårt!
Tone Aanerud - Aanerud planteskole
                    Stort utvalg av flotte stauder
Blomstervenners Klubb
                    Stauder og andre spennende vekster - bare hardføre planter!
Magne Jansen, Kollevoll Staudegartneri
                    Interessant utvalg av stauder
Svein Erik Tønnesen og Espen Myklebust, TM Hage og Fritid
                    Meget sjeldne barvekster, woodlandplanter og spesielle busker
Arild Syversen - Rusvik vinplanter
                    Druer, haskap, kirsebærbusk, blåbær - hardføre sorter
Knut Auke - Hesleberg gartneri
                    Historiske roser, clematis og sikkert mye mer!
Jonny Andresen
                    Spennende og uvanlige woodlandplanter
Elisabeth Haallmann Hamre
                    Sjeldne pelargonier (også villarter!) som du ikke finner andre steder

Følg med på arrangementet for oppdateringer om Blomstervenners plantemarked 2024!


RHODO ØST

RHODO ØST kommer til Blomstervenners plantemarked 2024, søndag 2. juni kl 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er rhodo-gjengens hilsen til alle blomstervenner: «Den norske Rhododendronforening avd. Øst (Rhodo Øst i dagligtale) har gjennom mange år vært en trygg havn for alle som er interessert i Rhododendron og andre surjordsvekster. Det er slett ikke så vanskelig å lykkes med Rhododendron som mange vil ha det til - selv ikke på Østlandet! Vi kan lære deg knepene du trenger for å lykkes.
Siden vi har blitt en RHODODENDRON- og MAGNOLIA-forening, tar vi denne gangen med et variert utvalg av vekster som trives i hverandres selskap: Magnolia, Hortensia, Azalea, Euonymus, Acer, Kalmia, Viburnum med mer. Vi tar med et utvalg av flotte og uvanlige rhododendron og kan også bidra med gode faglige råd og tips på kjøpet. De fleste plantene vi har for salg har vi spesialimportert fra magnolia-mannen nr. 1, selveste Tommy Ahnby fra Gullmarsfjorden, men vi har også noen egenproduserte fine planter.
Vi sees og gleder oss til å stille på plantemarkedet som våre venner i Blomstervenners Klubb arrangerer!


TORUNN STANGELAND
TORUNN STANGELAND kommer til Blomstervenners plantemarked 2024, søndag 2. juni kl 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.

Mitt navn er Torunn Stangeland. Jeg bor på Nesodden og driver Stangeland Urteprodukter. Interessen min for urter og medisinplanter begynte da jeg var liten, fordi min far, Torleif Stangeland, samlet ville urter som vi kokte te av, og gav råd til mange om hvilke urter de burde drikke for bedre helse. Han utviklet flere urteteer som jeg fortsatt lager og selger i min bedrift. Jeg dyrker en del av urtene selv, og de siste årene har jeg laget en del planter for salg. Dette også fordi jeg synes urtene kan ha en større plass i våre hager, spesielt de flerårige. De er både vakre og nyttige, mange dufter godt og er fine å høste og bruke ferske eller tørke for bruk til vinteren. De fleste er gode bie- og humleplanter.
Jeg har også tatt hovedfag og doktorgrad med fokus på medisinplanter, i Norge og i Afrika.

I år har jeg disse plantene for salg: urte- og krydderplanter: isop, sitronmelisse, kalamint, eplemynte, peppermynte, vintersar, vinrute, hellig basilikum (tulsi), toppløk. Spiselige blomster: rosekattost, mauretansk apotekerkattost, ringblomst. Noen sorter tomater, chili og paprika, samt tomatillo og physalis. 


TONE AANERUD
TONE AANERUD kommer til Blomstervenners plantemarked 2024, søndag 2. juni kl 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.

Her er hennes hilsen til alle blomstervenner:
«Aanerud planteskole gleder seg til å stille med planter på Blomstervenners plantemarked også i år, til å kunne dele av skjønnheten og mangfoldet, og ikke minst til en hyggelig hageprat!
Plantene i planteskolen har utgangspunkt i egen hage hvor vi enten har delt planter eller samlet frø. Vi har både fjellhageplanter og skogbunnplanter.
I år har vi også valgt å kjøpe inn noen planter, og du vil bl.a. kunne velge mellom mange typer Iris germanica (hageiris/skjeggiris).
Vi sees!» 


ELISABETH HAALLMAN HAMRE
ELISABETH HAALLMAN HAMRE kommer til Blomstervenners plantemarked 2024, søndag 2. juni kl 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hennes hilsen til alle blomstervenner:
«Jeg har samlet på pelargonium i over 20 år og har i dag en ganske stor samling av forskjellige sorter. Hvert år klipper jeg en del stiklinger av plantene mine og i år gleder jeg meg til å ta med et lite utvalg til Blomstervenners Plantemarked 2024.
Pelargonium kommer i uendelig mange fargevarianter både på blader og blomster, så her blir det forhåpentligvis litt for enhver smak.
Jeg håper vi treffes i på Nordre Skøyen Hovedgård 2. juni!»


GUNNAR BEKKEN
GUNNAR BEKKEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2024, søndag 2. juni kl 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hans hilsen til alle blomstervenner:

"Hei alle blomstervenner! Jeg har også i år planlagt å komme til Blomstervenners plantemarked på Nordre Skøyen Hovedgård for å selge stauder.

Hvert år sår jeg jo en god del planter, mest fjellhagestauder, men etterhvert har det blitt mye andre stauder også. Noen ganger blir tilslaget av såingen så god at det blir overskuddsplanter som jeg da selger. Tidligere kjøpte jeg en del frø fra utlandet, men tilgangen av frø fra f.eks. Kina og Kaukasus er nå meget begrenset. I tillegg har det blitt dyrere å importere frø. Fra fjorårets produksjon har jeg overvintret planter ute, og overvintringen i vinter har vært god, så en del av disse vil bli med til Oslo!

Det er nå fjerde året jeg er med på Blomstervenners plantemarked, og jeg gleder meg til å treffe mange hyggelige hagefolk."


NORSK BONSAISELSKAP

NORSK BONSAISELSKAP kommer til Blomstervenners plantemarked 2024 - for aller første gang! - søndag 2. juni kl. 12:00 - 17:00, på Nordre Skøyen Hovedgård.
HVA ER EN BONSAI? En bonsai er et tre eller en busk som er plantet i en skål og holdt i miniatyr ved hjelp av spesielle dyrkingsmetoder. Bonsai formes etter bestemte regler som bygger på gamle tradisjoner fra det fjerne Østen. Kineserne begynte å dyrke minatyrtrær rundt det 6. århundre. Senere ble det brakt til Japan av buddhistiske munker. Der ble kunsten videreutviklet til det vi kjenner i dag. Bonsai er en viktig del i den japanske kulturen. Kunstformen kom til vesten etter andre verdenskrig.
Trimming av grener, bladverk og røtter er en viktig del av bonsaidyrkingen, og noe av det mest interessante er nettopp den spesielle omsorgen man legger i utformingen av treet. Ordet bonsai er et japansk ord: «bon» som betyr skål og «sai» som betyr tre. I Bonsai dyrkes små planter i skål på en måte som skal gjenskape deres opprinnelige form i naturen. Størrelsen varierer mellom 15 og 70 cm.
I Norge har vi arter som passer utmerket til utendørs bonsai, for eksempel lerk, lønn eller furu, men alle våre hjemlige tresorter og busker kan brukes. Til inne-bonsai benyttes gjerne ficus, eføy, myrt, schefflera og subtropiske trær.
Norsk Bonsaiselskap ble dannet i 1993 av en gruppe bonsai-interesserte som lenge hadde savnet et forum hvor man kunne treffe andre med samme interesse. Vi er et uformelt forum for utvikling av tanker og erfaringer om bonsai til felles nytte og hygge!
Vi i Norsk Bonsaiselskap gleder oss til å treffe mange entusiastiske plantefolk på Blomstervenners plantemarked den 2. juni!

HEIDEROS og OVIN UDØ

HEIDEROS og OVIN UDØs hilsen til alle blomstervenner:
"Det skal bli veldig hyggelig å delta på Blomstervenners plantemarked søndag 2. juni!
Hagen vår inneholder mange forskjellige plantegrupper og ligger 20 km nord for Kristiansand i sone H4. Vår største interesse er alpine planter. Vi har med ulike planter for fjellhage og staudebed, og noen få planter for alpinhus. I år tar vi også med noen sukkulente planter og pelargonier. Alle plantene som vi har med, er oppformert fra vår hage og plantesamlinger.
Vi sees på Nordre Skøyen Hovedgård og gleder oss til en hyggelig dag og gode samtaler med mange planteinteresserte mennesker!"
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar