25 september 2014

Løklørdag hos Peter Korn


En tidlig fredags morgen, mens morgentåken enda holdt skumringen i et fast grep, ja da startet høstens store eventyr. Løkgale Blomstervenner satte kursen mot Gøteborg og forventningene var store. Som seg hør og bør!


Første stopp på turen var Nisses Växter. Neida, det var ikke lenge vi klarte å holde oss nei.. Kaffe og Gørils hjemmelagede eplekake bidro til å heve stemningen enda noen hakk. Om mulig?!


Ingen hagetur uten hagebesøk? Og heldige oss! For turen gikk til kanskje en av Sveriges vakreste hager? Håkan Wallins hage har alt! Hemmelige rom, en fantastisk dam, vakre trær og stauder og en kjøkkenhage som er like vakker som den er spiselig.For meg var det andre gangen jeg var så heldig å få komme innenfor hagegjerdet og jeg kommer gjerne tilbake om anledningen skulle by seg!
Takk for oss!
Råda Säteri fikk vi lære mer om løkens hemmelige liv. Dvs at det ikke lengere er så hemmelig hvordan man deler og oppformerer en løk. Takk Gerben! Etter ellevill løkhandel kunne Råda Säteri by på god mat og drikke.


Det er vel unødvendig å nevne at vi alle hadde et ganske fornøyd smil om munnen når fredagen tok kvelden?


Og heldige oss! Lørdagen opprant med godvær av ypperste klasse! Peter sin Trädgården (kan man kalle den det?) viste seg fra sin beste side i gylden høstsol.

John Amand hadde fylt et helt telt med spennende og rimelige løk. Dette løksirkuset skulle du nok gjerne vært med på?! Da kommer du vel til neste år eller?!


Resten av dagen fikk vi masse spennende og faglig påfyll! Gode og varierte foredragsholdere ga inspirasjon i massevis! Og etterpå var det løksalg. Igjen (…)Søndags formiddag ble brukt i Gøteborgs Botanisk Trädgård. Veldig vakker i høstfarger. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har besøkt denne hagen men jeg får aldri nok!Siste stopp før gamlelandet var Villa Sjøtorp i Ljungskile. Her får vel bildene tale for seg? Og maten var like god som omgivelsene var vakre!


Tusen takk for turen alle sammen! Hyggelig reisefølge er halve turen?!


Og selvfølgelig. En stor takk til deg Gøril! Verdens beste reisearrangør!


Vil du se flere bilder fra turen kan du kikke innom Rantenhagen


Hilsen Marit J

1 kommentar:

  1. Takk Marit for hyggelig referat. Alltid like moro å lese dine epistler. For ikke å snakke om å beskue dine proffe bilder. Nå er all snadder-løken i jorda også så det er bare å vente på neste vår.
    Hilsen Gøril

    SvarSlett