04 september 2014

Hageopplevelser fra Sunnhordland

Rhododendronforeningens vestlandsavdeling dro på hagebesøk til Stord sist søndag. Og hva fikk vi se? Rhododendronentusiastene møtte arter og sorter selv de mest garvede snaut nok hadde støtt på tidligere, både i nyetablerte og i flotte gamle hager. Denne hagebloggeren er når det gjelder planter, nærmest altetende og lot seg imponere over å finne flotte og frodige eksemplarer av planter ikke alle får til å trives. Her kommer tre eksempel på dette.

Det er ikke så uvanlig å få til Fuchsia magellanica 'Riccartonii'. Hos meg oppfører den seg som staude og fryser ned til grunnen hver vinter, men spirer villig hver vår. Hos Kjellaug Guddal Sæbø er forholdene så gunstige at busken ikke blir ødelagt av vinterkulden.
Kjellaugs Fuchsia magellanica 'Riccartonii' - nesten to meter - ikke verst
Et annet høydepunkt var Martha Lohndals fylte form av Hibiscus syriacus - denne busken bryr seg ikke om at den er vanskelig å få til på friland i Norge.

Hibiscus syriacus
Martha Lohndal har også plantet den artige løkveksten Eucomis bicolor i sin hage. Her lever den i beste velgående på friland og lar seg ikke affisere av vestlandsk vintervær.
Eucomis bicolor
Tekst & foto: Tor Jan Ropeid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar