14 september 2023

Lørdag 30.sept. kl 10-17: BLOMSTERVENNERS INSPIRASJONSLØRDAG

 BLOMSTERVENNERS INSPIRASJONSLØRDAG
Dato: 30. september 2023
Tid: kl 10:00 - 17:00 (frammøte fra kl 09:30)
Sted: Kringsjågrenda 1, Oslo

Foredragsholdere:
ESPEN SKARPHAGEN: «DEN GRENSELØSE HAGEN» og
TOMMY TØNSBERG: «BETH CHATTO – EN MAGISK HAGEVERDEN»

To kunnskapsrike, dedikerte og inspirerende herrer forteller og viser oss hvilke uendelige variasjoner vi kan oppleve og utvikle innenfor hageporten. Kom, lær og bli inspirert! Og ta med deg hjem mange nye ideer og fine planter.

* Løkmarked: GARDEN LIVING og fra Tor Jan Ropeid
* Plantesalg: HESLEBERG GARTNERI
* PLANTEAUKSJON

* DEILIG LUNSJ – VIN – OG ANNEN GOD DRIKKE
* FERSKE HJEMMEBAKTE KAKER – KAFFE/TE

PRIS:
kr 450,- (BVK-medlemmer)
kr 650,- (Ikke-medlemmer)

PÅMELDING:
Ved å betale inn deltakeravgiften til:
VIPPS: 702781 (BVK SEMINAR)
eller
KONTO: 7877 08 28529
NB! Legg inn din e-postadresse i meldingsfeltet i Vipps eller i nettbanken når du betaler.
Påmeldingsfrist: Søndag 24. september
NB! Påmeldingen er bindende.

Det blir rift om plassene - SKYND DEG OG MELD DEG PÅ! 


Her er en hilsen fra foredragsholder, Espen Skarphagen:


Hei alle hageentusiaster!
Velkommen til den grenseløse hagen hvor er alt lov!
Hagerommet bør være et hjem for alt som kan krype, fly, gro og gå, og med dette som grunntanke er det lett å skape et stort mangfold. Et sammensatt og variert utvalg av vekster som utfordrer både sansene og klimasonene, gir samtidig grobunn for et rikt dyre- og insektliv. Gjennom mange år har jeg hatt en stor interesse for store og små grupper innen planteriket. Nå er alt samlet til en herlig smeltedigel av farger og former der alle får plass uten strenge regler.
Her er uterommet fylt med representanter fra alle verdenshjørner. Alt fra piggete kaktus og andre sjeldenheter, til staudene som har gått i arv fra oldemors hage. Den store bredden i sorter av vekster bunner i en total mangel i å begrense seg når det har dukket opp spennende planter på min vei gjennom livet.
Måtte jeg aldri slutte å forundre meg over naturens mangfold. Balansekunsten er å kombinere alle elementene i hagen slik at det gir en opplevelse for alle sansene, men også være et uterom som spiller på lag med naturen og gir lave skuldre som bonus.
Vi sees på BLOMSTERVENNERS INSPIRASJONSLØRDAG den 30. september!
Hilsen Espen Skarphagen


Her er en hilsen fra foredragsholder Tommy Tønsberg:

Hei alle planteentusiaster!
BETH CHATTO GARDENS ligger utenfor Colchester, nordøst for London. Den etterhvert så sagnomsuste Beth Chatto og mannen hennes Andrew startet med å utvikle hageanlegget i de områdene av gården deres som ikke egnet seg til jordbruk.
Dermed måtte de lære seg hvilke planter som kunne overleve på disse “problemområdene” som enten var for våte, for tørre eller for for skyggefulle! Utvalget av planter i England på den tiden (1960-årene) bestod mye av roser, klematis og storvokste stauder som krever mye sol og næringsrik jord. Derfor måtte de lete etter nye og helt andre planter som kunne brukes. I tillegg bidro Beths store interesse for blomsterbinding til at hun kunne sette plantene sammen på en måte som var estetisk og behagelig for øyet.
Resultatet ble et innholdsrikt og usedvanlig spennende hageanlegg som faktisk består av flere hager(!) med planter fra store deler av verden, villplanter som ikke var foredlet.
Jeg har arbeidet som frivillig i denne magiske hagen i nesten ti år og vært så heldig å jobbe der mens Beth fortsatt levde. Nå gleder jeg meg til å ta dere med på en reise gjennom hagens forskjellige områder under fire årstider, slik at dere får oppleve alle de spesielle plantene som vokser der, og som vi også kan dyrke her hjemme.
Vi sees på BLOMSTERVENNERS INSPIRASJONSLØRDAG!
Hilsen Tommy Tønsberg
PS! På ett av bildene fra Beth Chatto Gardens, har jeg «gjemt meg» bak en gedigen Phormium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar