27 oktober 2022

NETTFOREDRAG 31.10 kl 19:00: Urtidsskjønnheten Magnolia, v/Sara Brenne


Sara Brenne driver Nyhagens Trädgård, er medlem i Magnolia Society International og kan det meste som er verdt å vite om magnolia. Her er hennes hilsen til oss:

När våren kommer och man längtar efter blommor i mängder då står de där, de blommande träden. Vackrast av dem alla är magnoliorna, med sina magiska blommor, så stora och exotiska så det är svårt att förstå att de klarar sig så bra här i kalla norden. I Nyhagens Trädgård växer i dagsläget 50 magnolior, många är ännu unga plantor men ett 20-tal har nått blombar storlek. Jag handpollinerar även Magnolior och sår frö med målet att få fram nya härdiga hybrider. I vår plantesalg finns ett sortiment på ca 70 olika namnsorter, hybrider och arter av magnolia. Detta intresse är givetvis något jag vill föra vidare till andra.
Föredraget kommer att handla om hybrider och arter av magnolia som passar vårt klimat. Många är sorter som är ovanliga i trädgårdshandeln.
Råd om plantering och skötsel blir det med och massa vackra foton så klart!

Foredraget holdes på Zoom. Medlemmer av Blomstervenners Klubb får som vanlig tilsendt lenke til møtet noen dager i forkant.

NB !
LEDIGE PLASSER FOR IKKE-MEDLEMMER mot betaling av kr 30, kun på Vipps.
Påmelding til blomstervenner@gmail.com.
Vent med betaling til du får beskjed. Du får deretter tilsendt lenke til nettforedraget. Påmeldingsfrist for ikke-medlemmer: søndag 30. oktober 2022, kl 20:00.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar