28 april 2022

Torsdag 26.mai: BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED

 BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED 2022

Gled dere til Blomstervenners Plantemarked torsdag 26.mai 2022!
Blomstervenners Klubb inviterer i år igjen til det frodige og innholdsrike plantemarkedet på Nordre Skøyen Hovedgård. Den staselige gården ligger sentralt i vakre omgivelser med storslått utsikt over Oslo.
Kjente og kunnskapsrike plantevenner vil være på plass og tilby et variert utvalg av hagevekster: Alt fra små og sjeldne alpine planter, uvanlige stauder, orkideer, sukkulenter og kaktus, til rhododendron, eksotiske trær og busker. Her vil du finne både utsøkte sjeldenheter og spennende planter for noen og enhver. En dag for alle som elsker hage!
I år blir det også en sommerlig utekafé med grill, vafler, kaker, kaffe, drikke, etc.
Velkommen til årets plantemarked!:-)

Torsdag 26.mai 2022 kl 11-16

Nordre Skøyen Hovedgård
Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Fri entré
 
Noter datoen og følg med på kommende nyheter om arrangementet 
på klubbens facebookside. ÅRETS UTSTILLERE:

DAG TJERNSHAUGEN
Rhododendron og azalea
Egenproduserte, frøformerte planter

JONNY ANDRESEN
Egenproduserte og sjeldne planter.
En unik mulighet til å skaffe noe spesielt til hagen!

GARDEN LIVING
Mye spennende stauder - uunnværlige hageredskap

MAGNE JANSEN
Uvanlige stauder og fine woodlandplanter

GUNNAR BEKKEN
Fjellhagestauder og fine primula
 
JONNY ENGEN
Sjeldne kaktus, sukkulenter, caudex og agaver

BLOMSTERVENNERS KLUBB
Stort og variert utvalg av stauder 
           
DEN NORSKE RHODODENDRONFORENING AVD. ØST
Rhododendron, sjeldne trær og busker, fra egenproduksjon (bl.a. Magnolia)
også fra Tommy Ahnby

PLANTEMANGFALD
Vakre blomstrende vekster som insektene elsker og som er spiselige og smaker godt!

EINAR HALVORSETH
Meget spesielle og sjeldne alpine planter

ARILD SYVERSEN
Vinplanter(druer), dvergkirsebær, haskap(honningbær), hageblåbær

TONE AANERUD
Aanerud planteskole. Mye fine, hardføre, egenproduserte stauder.

- og flere spennende utstillere!


TONE AANERUD

TONE AANERUD kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hennes hilsen til alle Blomstervenner:
«Finnes det noe mer fascinerende enn å se hva som kommer opp av jorda på våren og utover sommeren? Som gårdbruker med kornproduksjon, vet jeg at det gir en ekstra god følelse å vite at alt arbeidet jeg har lagt ned gir frukter da det begynner å spire på jordene. Det er også noe av grunnen til at jeg nå har startet AANERUD PLANTESKOLE. Med den håper jeg å kunne bidra til å vekke interessen for mer sjeldne planter hos andre, slik at jeg kan fortsette med planteskolen.
Utgangspunktet for planteskolen er egen hage, som min mor over mange år har bygd opp med mange spennende planter, men jeg bestiller også frø fra andre, og også fra Blomstervenners klubb. Det er i hovedsak woodlandplanter som selges, med innslag av steinbedplanter.
Tusen takk til Blomstervenners klubb for initiativet til plantemarked, og tusen takk for invitasjonen! Jeg gleder meg. Håper vi sees!»


GARDEN LIVING
v/Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen

GARDEN LIVING kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
GARDEN LIVING kommer til plantemarkedet med masse stauder, gode redskaper og bøker!
Hvem er vi? Garden Living drives av oss, KENNETH INGEBRETSEN og TOMMY TØNSBERG. Vi er gartnere, forfattere og foredragsholdere med stor plantefaglig kunnskap som vi gjerne deler med dere hageentusiaster. Målet vårt er å spre ekte hageglede og samtidig tilby et bredt utvalg av såvel «vanlige» som uvanlige vekster.
Vi gleder oss til å møtes på BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED!


BLOMSTERVENNERS KLUBB

BLOMSTERVENNERS KLUBB gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED 2022 på staselige Nordre Skøyen Hovedgård torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00.
Vi i BLOMSTERVENNERS KLUBB gleder oss til å by på et kjempeutvalg av egenproduserte flotte hagevekster. Her kan du finne planteskatter som ikke er tilgjengelig på de vanlige utsalgsstedene. Kom på markedet og bli inspirert. Kunnskapsrike Blomstervenner står parat til å informere og dele dyrkingsråd. Hos oss finner du garantert noe du har lyst på!
VELKOMMEN!
BLOMSTERVENNERS KLUBB er en landsdekkende forening med mye kunnskap og stor aktivitet. Er du en glødende hageentusiast og interessert i å lære mer om det store mangfoldet som kan vokse i hagen din? Da bør du jo bli medlem i Blomstervenners Klubb!
Les mer om oss på Facebook - Blogg - Instagram


ARILD SYVERSEN

ARILD SYVERSEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.


Her er hans hilsen til alle Blomstervenner:
«Jeg heter Arild Syversen og har dyrket drueplanter i 30 år og testet ut over 400 sorter for å kunne tilby de aller beste sortene for utendørsdyrking i Norge. Jeg har også hatt stor interesse for bærbusker i mange år og selger derfor nå hardføre bærbusker av hageblåbær, kirsebær og framfor alt haskap, som har de sunneste bærene som finnes innen frukt og bær. Jeg kan by på et stort utvalg.
Kommer du på Blomstervenners Plantemarked, deler jeg gjerne gode dyrkingsråd!
Vi sees!»
Vinplanter - Haskap - Hageblåbær og dvergkirsebær


JOHNNY ENGEN

JOHNNY ENGEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hans hilsen til alle Blomstervenner:
«Jeg heter Johnny Engen (60) og er gårdbruker i Svinndal. Når en driver et større gårdsbruk med både melkekyr, kornproduksjon og skog, er det nok å ta tak i. Men jeg har også en annen spennende interesse, nemlig kaktus, sukkulenter og caudex. Jeg bruker en del tid på å ta stiklinger og så frø av plantene jeg har.
Ellers har jeg også en stor samling rhododendron og azaleaer som er plantet ut i skogsområdet rundt gården. Om sommeren står et par meter høye agaver ved inngangen til gården. Kanskje ikke en plante man venter å se på en norsk bondegård?
Jeg har alltid hatt en interesse for spesielle og sjeldne planter som du ikke finner hos de vanligste hagesentrene. På gården har vi bl.a. et veksthus på 95 kvm, der temperaturen på vinteren holdes rundt 6 til 8 grader. En skulle jo tro at at det var stor nok plass til plantene mine, men jeg har måttet flytte mellom 600 og 800 planter til vinterlagring opp i annen etasje i hovedhuset vårt. Den ellers så snille fruen i huset er nok ikke helt fornøyd med det!

Jeg gleder meg til Blomstervenners plantemarked. Da kommer jeg til å ha med
kaktus, sukkulenter, caudex og en god del fine agaver. Vi sees!»


MAGNE JANSEN

MAGNE JANSEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Møter du opp på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo Kristi Himmelfartsdag vil du kunne skaffe deg planter du har drømt om lenge!

Her er Magne Jansens hilsen til alle planteentusiaster:
"Jeg fyller bilen med planter og reiser hele veien fra Kollevoll i Lyngdal til Oslo!
Hvert år formerer jeg mye mer enn jeg kan ha selv! Som ihuga blomstervenn skal jeg ha Blomstervenners plantemarked i tankene hele våren, slik at jeg får samlet sammen mange godbiter! Stort utvalg, men få av hver.
Hos meg vil du finne planter til woodland og til å fylle opp stauderabattene!"


DEN NORSKE RHODODENDRONFORENING AVD. ØST

RHODO ØST kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er deres hilsen til alle Blomstervenner:
«Den norske Rhododendronforening avd. Øst (Rhodo Øst i dagligtale 😊) har gjennom mange år vært en trygg havn for alle som er interessert i Rhododendron og andre surjordsvekster.
Det er slett ikke så vanskelig å lykkes med Rhododendron som mange vil ha det til – selv ikke på Østlandet! Vi kan lære deg knepene du trenger for å lykkes.
Vi gleder oss til å stille på plantemarkedet som våre venner i Blomstervenners Klubb arrangerer.
Vi vil stille med et stort utvalg av flotte og uvanlige Rhodoer, og kan også bidra med gode faglige råd og tips på kjøpet. De fleste plantene vi har for salg har vi spesialimportert fra Danmark, men vi har også noe egenproduserte fine planter. Vi sees på plantemarkedet!»


DAG TJERNSHAUGEN

DAG TJERNSHAUGEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hans hilsen til alle Blomstervenner:
«Gjennom ganske mange år med hagevirksomhet, har jeg blitt kjent med utallige plantearter, og også kjent på fryden ved å samle på mangfoldet innenfor tiltalende planteslekter. Noen fremstår med sterke karakterer og egenskaper, og blir varige markører i hagen. Andre blir av ulike årsaker mere kortvarige bekjentskap. Naturlig nok har jeg fått en lang rekke favoritter, og i dette toppsjiktet befinner slekten Rhododendron seg. Disse plantene har alltid fascinert meg. Det begynte vel med en ’Cunningham’s White’ i min barndoms hage.
Det var også denne slekten som inspirerte meg til å starte planteproduksjon for salg. Gjennom årene har mange plantegrupper vært forsøkt i mitt lille ”gartneri”, med ulik grad av suksess. Plantene har også blitt prøvet ut i egen hage, og jeg har etter hvert fått en del erfaring.
Rhododendron har av flere grunner blitt grunnstammen i min planteproduksjon. Finnes det en planteslekt, egnet for norske forhold, som har mer å by på, året rundt? Et mangfold av vekstformer, som utvikler seg jevnt og trutt, år etter år, bidrar sterkt til stemningsfulle miljø i hagen, og som ikke er spesielt krevende.
Det er alltid hyggelig å stille på marked, tilby litt uvanlige planter til entusiastiske hagefolk, utveksle erfaringer, og skryte uhemmet av egenproduserte planter.»


PLANTEMANGFALD
v/Béatrice Bieuville og Guttorm Flatabø

BÉATRICE BIEUVILLE og GUTTORM FLATABØ fra PLANTEMANGFALD kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er deres hilsen til alle Blomstervenner:
«PLANTEMANGFALD driv eit lite staudegartneri oppi Valdres. Me spesialiserer oss på ville norske planter, fleirårige grønsaker og stoveplanter. Storparten av plantene våre har både pryd- og mateigenskapar. Me leitar etter spanande duft og smak, og mange av plantene våre lagar etande blomar! Er du interessert i ei hageframtid med permanent etande hage? Møt oss på BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED den 26. mai!»


EINAR HALVORSETH

EINAR HALVORSETH kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00,
på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hans hilsen til alle Blomstervenner:
«Jeg bor i mitt barndomshjem i Oslo hvor jeg dyrker planter fra alle verdens hjørner. Fellesnevneren for de plantene jeg dyrker er at de som oftest er sjeldne eller uvanlige fjellplanter. Planteinteressen tok av for ca. 30-40 år siden, og på den tiden ble jeg også medlem av Blomstervenners Klubb. Nå som jeg er pensjonist har jeg fått mer tid til plantehobbyen, noe som også innebærer at jeg kan reise litt og studere planter på deres naturlige voksested.
Jeg lager de aller fleste plantene mine selv fra frø eller stiklinger. Dette gjør at jeg ofte lager flere planter enn det jeg trenger selv, og de siste årene har jeg begynt å selge litt av dette overskuddet på plantemarkeder. Det er dessverre ikke så veldig mange slike markeder i Norge, så derfor er det spesielt kjærkomment at Blomstervenners Klubb har tatt initiativet til et plantemarked i Oslo.»
Er du på jakt etter noe helt spesielt, kan du finne det hos Einar Halvorseth.


GUNNAR BEKKEN

GUNNAR BEKKEN kommer til Blomstervenners plantemarked 2022, torsdag 26. mai kl. 11.00 - 16.00 på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo.
Her er hans hilsen til alle Blomstervenner:
«Mitt navn er Gunnar Bekken, og jeg er bosatt på Støren 50 km sør for Trondheim ved E6. Gjennom noen plantevenner ble jeg kjent med Blomstervenners klubb, og jeg meldte meg inn for noen år siden.
Jeg er mest interessert i fjellhagestauder, og er veldig glad i primula. For det meste har jeg selvsådde planter. Frø skaffer jeg fra egen hage, bytter med venner, noe får jeg fra planteforeninger som jeg er medlem av, og så kjøper jeg en del fra frøsamlerne.
Jeg har de siste 4-5 år solgt overskuddsplanter på plantemarkeder. Da jeg fikk forespørselen om å komme til plantemarkedet på Nordre Skøyen hovedgård syntes jeg det var var veldig trivelig. Det er bestandig inspirerende å treffe hagefolk. Overvintringen av planter i hagen i vinter ser ut til å ha gått veldig bra, så en del spennende planter skal nok bli med på Oslo-tur.»


Velkommen til årets plantemarked !

Torsdag 26.mai 2022 kl 11-16

Nordre Skøyen Hovedgård
Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Fri entré

Utekafé med grill, vafler, kaker, kaffe, drikke etc.

Noter datoen og følg med på kommende nyheter om arrangementet 
på klubbens facebookside. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar