11 mai 2018

Det blomstrer i Blomstervenners Klubb!

Ja, selvfølgelig blomstrer det i hager og på terrasser, sånn som det jo skal nå i mai. Men også i klubben har vi merket en oppstemt energi som vel hører våren til. Det er nesten som om noen brått slengte en ekstra neve god gjødsel over oss, eller kanskje ble det satt uvanlig spiredyktige frø i forrige sesong?


I år kom iallefall våren tidlig til Blomstervenners Klubb, for allerede i februar opplevde vi uvanlig stor pågang til årets første klubbmøte. Og jammen fortsatte det både i mars og april! Det ble muligens satt rekord, faktisk! Ja, ikke nødvendigvis helt siden klubben så dagens lys for mer enn 60 år siden, men vårhalvåret har i alle fall gitt et solid og optimistisk løft. Vi har hatt besøk av Åsmund Bergwitz fra Hole, Larz Danielsson fra Sverige og Arve Elvebakk fra Tromsø arktisk-alpine botaniske hage. Mange har blitt inspirert av «Japanske hager», «Ovanliga Odlingsvärda Växter» og «Lette og vanskelige alpine planter». En fin bukett ble det, og med mange hageinteresserte tilhørere tilstede ble det formidlet plantekunnskap både fra foredragsholderen og over småbordene.

For styret har vårhalvåret hatt omtrent samme effekt som langtidsvirkende gjødsel har på planter! For vi har også jobbet langsiktig, og nå er høstens program i boks. Vi gleder oss til å invitere til både foredrag og «Den store Peondagen» (22. september). Alt dette kan du lese om i medlemsbladet vårt, «Blomstervennen». Informasjon om de ulike aktivitetene blir etter hvert også publisert her på bloggen, samt på facebooksiden vår.

Det blir altså ikke flere foredragsmøter før sommeren, men vi tar selvfølgelig ikke sommerferie uten først å hygge oss med noen hagebesøk i mai/juni! Hagebesøkene er for et begrenset antall personer og annonseres derfor ikke på bloggen, men pr epost til medlemmene som bor innen rimelig avstand. Har du selv en hage som ønsker besøk er det bare å sende styret et hint, så kan vi hjelpe med å organisere.

Dessuten finner du oss på Vårtreffet i Botaniask hage (Oslo) søndag 3. juni, hvor vi selger spennende planter fra medlemmenes egne hager, samt deler kunnskap og hageglede! Der kan du også melde deg inn i klubben.

Optimismen tar vi med oss inn i sommeren - måtte også hagesesongen bli tipp topp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar