17 februar 2017

Seminar - påmeldingsoppfordring!

Medlemsseminar for Blomstervenner

Det gode møtet mellom planteentusiasme og hagedesign

Lørdag 22. april 2017
Linderud gård i Oslo


Pr. 24.2 - er det bare én plass igjen. Vi lager venteliste.  Om du har meldt deg på, og ikke kan benytte plassen likevel, gi beskjed. Da får du pengene tilbake, og en annen kan få glede av din plass.

Påmelding til Willy Kringeland på e-post: 
aquilegia@hinsides.no eller telefon/sms til 991 28 204 innen 15. mars. Så fort som mulig, er riktigere, det er allerede kommet mange påmeldinger! 
Når du får bekreftelse på at det er plass til deg på seminaret, betaler du snarest kr. 400,- til bankkonto 7877 08 28529 eller på Vipps til 18184 Betalingen er din bekreftelse på at du vil delta.


Dette er årets storsatsing i Blomstervenners klubb! Seminaret er styrets presang til medlemmene i Blomstervenners klubb, den aller fineste planteklubben i Norge. Ikke jul-, ikke bursta’-, men overraskelsespresang!

Seminaret blir innholdsrikt og skal «sirkle» rundt temaet «hagens uendelige muligheter» Den aktive, inspirerende, gjennomtenkte, arbeidskrevende og overraskende hage, proppfull av sjeldenheter, tilfeldigheter… (og litt ugress). Hagen der plantene trives sammen med deg. De små, spesielle og de store, uventede. Levende vekster som tilfører noe til hverdagen din, til livet ditt og gjerne til samfunnet rundt deg også.

Vi har plukket de foredragsholderne vi aller helst ville ha. Og de svarte ja! Hurra! Vi har funnet det fineste lokalet vi kunne komme på. Og det var ledig!

Vi møtes på Linderud Gård, i Oslo. Nærmere bestemt salen med håndmalte trær på veggene. Det tenkte vi ville passe perfekt. Vi skal lære, snakke, spise, høre, le, gjenkjenne, hilse og juble. Og klappe. Vi holder på hele dagen. Når vi byr til på denne måten, kan vi ikke gi oss etter to timer. Syv, åtte timer, tenker vi er passe.  Fra 09:00 til kl. 17:00 Da er vi sikkert utslitte alle sammen. Det blir servering underveis. Hva det blir, er ennå verken bestemt eller bestilt, men vi skal finne noe godt og håndterlig. I tillegg har Dag Tjernshaugen lovet oss å selge sjeldne azaleaer og rhododendroner.

Her er våre foredragsholdere – internasjonale enere på hver sine fagområder:

Ian Christie: Meconopsis og kanskje noen følgesvenner
Ian og Ann Christie kommer til oss fra Kirriemuir i Stratford-dalen. Det er et av de vakreste og frodigste områdene i Skottland. Der driver de en planteskole hvor woodlandplanter og alpine stauder har vært hovedsortimentet. Med andre ord, en planteskole for spesielt interesserte. Sånne som oss.
Ved siden av gartnervirksomheten har Ian vært leder for Scottich Rock Garden Club (SRGC), og han er nå medlem av RHS Joint Rock Garden Plant Committee. Meconopsis er imidlertid den planteslekten som vekker størst begeistring hos ham. Med den begeistringen i bagasjen har han vært med på å starte The Meconopsis Group, tatt initiativet til Facebook-gruppen Meconopsis Enthusiasts og reist til fjern og nær for å spre kunnskap og inspirasjon. Det er gode grunner til at Ian Christie er en etterspurt foredragsholder på flere kontinenter, og vi er glade og takknemlige for at turen nå har kommet til oss.

Henrik Sjöman: Når trær skal løfte hagen
Henrik Sjöman er intendant ved Gøteborgs Botaniske Hage, der han har ansvaret for samlingens 6000(!) trær og busker. I tillegg til at han er en ettertraktet foredragsholder, underviser han også ved Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Hans store lidenskap og interessefelt er trærnes betydning og viktige rolle i naturen, landskapet, hagene – men ikke minst i bymiljøene. Sjöman er blant annet medforfatter til to prisbelønte bokverk: Träd i urbana landskap og Stadsträdslexikon.

Henrik Sjöman har bidratt med sin faglige kompetanse under etableringen av flere vakre parker i Sverige. Hans nysgjerrighet og kunnskapstørst har ført ham til spennende feltarbeid i skogene ved fjellkjeden Appalachene, i Romania, Moldavia og Kina - alltid på utkikk etter miljøer tilsvarende det tøffe, nordiske klima.

Ulf Nordfjell: Trädgård – Nu! Landskapsarkitektur – design – hortikultur – økologi – holdbarhet! 
Dette er viktige elementer som lever sammen i Ulf Nordfjells univers. Han er den ultimate formgiveren, estetikeren, inspiratoren og utfordreren. Dette i tillegg til å være en eminent foredragsholder. Han har vunnet en rekke skandinaviske og internasjonale priser, blant annet for sine tre fantastiske bidrag ved Chelsea Flower Show. Det går gjetord om hans prisbelønte Linné-hage som er en hyllest til Carl von Linné (300 års jubileet for hans fødsel.)

12 trädgårdar er én av hans inspirerende bøker. Her forteller Ulf Nordfjell i ord og bilder om sin hagefilosofi. Hans unike stil, inspirert av svensk natur, har vakt internasjonal oppmerksomhet. Stockholms Byggnadsförening ga ham for et par år siden hedersprisen, med begrunnelsen £Ulf Nordfjell har påvirket og fornyet svensk hageformgiving. Mange storslagne parker og vakre hager bærer i dag hans signatur. Landskapsarkitekten Nordfjell har det åpne blikket,- som rekker vidt og bredt…

Som dere skjønner, er vi litt i fistel akkurat nå. De sa ja, alle tre! Vi har ikke rukket å lande alt det praktiske. Men vi vet at det blir bra, og at vi vil bruke noe av klubbens oppsparte midler for å holde prisen nede. Kr 400.- for hvert medlem, hele dagen, med servering!

Velkommen!

2 kommentarer:

  1. Jeg er målløs - men har klart å melde meg på :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint! Da ser vi deg iallefall den 22. april. Og kanskje før også :-)

      Slett