17 mars 2013

Velkommen til Blomstervennene


Mens vi venter på våren, har det skjedd mange ting i Blomstervenners klubb. Nytt styre, nye planer - og ny giv! Vi treffes på medlemsmøter i Oslo, men er en landsdekkende klubb for hagenerder.

Medlemsbladet Blomstervennen er et etterlengtet innslag i postkassen fire ganger i året. Første nummer for 2013, med splitter ny redaksjon, er på vei ut til medlemmene i disse dager.

Dessuten har vi hatt en gruppe på Facebook en god stund allerede - der både medlemmer og andre plantenerder er velkomne. Den finner du her, om du er interessert i å bli med. Og hjemmeside har vi også, den finner du her.

En liten samling kryptimian

Og nå får vi også en blogg.  Blomstervenners blogg.

Velkommen alle sammen!


Men du har kanskje ikke engang hørt om oss?  Ærverdige Blomstervenners klubb - stiftet i 1954, så neste år har vi 60 års jubileum. Her på bloggen skal vi legge ut informasjon om møter, skrive om turer, hagevandringer og publisere reisereferater. Dessuten er det deler av innholdet i Blomstervennen som egner seg for å ha tilgjengelig på nett.  Planteportretter og andre artikler som kan bidra til diskusjon og mer kunnskapsdeling vil komme - det er sånt vi liker!

Sanguinaria canadensis Flore plenaVi vet at medlemmene i Blomstervenners Klubb er oppkommer av kunnskap om planter. Kunnskap kanskje få eller ingen andre har. Vi setter stor pris på om du vil lage et blogginnlegg. Du kan sende innlegg til oss på epost til denne adressen: blomstervenner (a) gmail.com (husk å bytte parantesen med en alfakrøll)I morgen, mandag 18. mars 2013, er det medlemsmøte. Som vanlig er møtet i Menighetshuset ved Vestre Aker Kirke, klokken 19.00. Dagens tema er Ukjente vekster i ville vesten, og det er Jorun Tharaldsen som skal vise oss dem. Alle er velkomne!


Om du lurer på lupinene i bloggbildet, er det Lupinus Masterpiece. Introdusert på Chelsea Flower Show i 2008. Den blir trolig tilgjengelig i Garden Living-nettbutikken til Blomstervennene Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen i løpet av våren.  Bildet er tatt i 2008 på Chelsea.

11 kommentarer:

 1. Så flott! Headerbildet er superfint :) Lykke til med både blogg og alt annet. Gøy har vi det iallefall - om det er frø, hagelaget, roseforeningen eller blomstervenners klubb. Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Hanne! Akkurat nå trenger vi litt lykke til med blogg ;-)

   Slett
 2. Gratulerer med ny og flott blogg! Jeg gleder meg til å følge med. :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny blogg! :-)

  SvarSlett
 4. Så spennende at dere har laget blogg, jeg gleder meg til å lese videre :))

  SvarSlett
 5. Takk Elisabeth,
  Maria har gjort en fantastisk jobb med å lage bloggen for klubben. Vi håper det skal bli et frodig fellesskap for oss som er glad i planter.

  SvarSlett
 6. Hei
  Kunsten er å dyrke sin egen hage, selv om naboen har bedre jord.
  Siv

  SvarSlett
 7. Gratulerer med fin blogg! Dette blir farlig for meg - altfor mange fristelser. Men desto mer inspirasjon!

  SvarSlett
 8. gratulerer med ny blog, det er fint at kunne følge med, når avstanden er stor og jeg ikke kan komme så ofte på møtene
  inge

  SvarSlett