13 mars 2015

Møte tirsdag 24. mars. Åpent for alle

HAGEORKIDÉER

ved Steinar Samsing Myhre

Våren har fått en pangstart her på Østlandet i år. Om dette fortsetter er det ikke mange ukene til de første orkideene viser seg i hagen. - Hvis du da er så heldig å ha noen. - Disse blomstene har et så eksotisk utseende at mange kvier seg for å prøve av frykt for å feile. At det går an å lykkes og hvordan, det vet Steinar Samsing Myhre alt om, og den kunnskapen vil han dele med oss på dette møtet.

-Å dyrke orkideer i hagen er en utfordrende hobby. Jordorkideer stiller bestemte krav til jorda, sier han. På møtet får vi høre mer om hva som må til for at disse vakre skapningene skal trives i hagen og hvilke vi har størst sjanse til å lykkes med.

Steinar Samsing Myhre har vært en lykkelig hageeier siden 1971. Orkideentusiast har han vært siden 1992. Med denne interessen i bagasjen har han reist Norge rundt for å botanisere viltvoksende orkideer. Samtidig har han hjemme i hagen sin etablert en fin samling jordorkideer. Sine erfaringer og kunnskap har han delt i boken Orkideer i natur og hage som kom ut i 2010.


Møtet starter kl. 19.00

Biblioteket vil være åpent fra kl. 18.30, og vi vil også arrangere et lite bokmarked med noen av de bøkene som klubben har fått i gave.

STED
Husk at klubben nå har nytt møtelokale i Tåsenveien 66 som er Tåsen seniorsenter. Dit kommer du både med T-banen linje 6 (Sognsvannsbanen) og bussrutene 34 og 23. Det er også rikelig med parkeringsplass i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar