03 mai 2019

Rekordmøte om Primula

Tirsdag 30. april hadde Blomstervenners Klubb besøk av Magnar Aspaker fra Harstad. Rekordstort frammøte fikk høre og se et glimrende foredrag om Primula-slekten, og dessuten hadde han med diverse staudefrø som selvfølgelig fikk blomstervennbein å gå på. I tillegg var det salg av planter og nyttige saker til såing.

Mange blomstervenner hadde tatt veien til lokalet vårt på Tåsen
for å lære litt om Primula.

Salg av staudefrø ved foredragsholden.

Hyggelig var det også at det blant lotteripremiene var mange planter fra medlemmenes hager, til og med diverse Primula i blomst. Hovedpremien ble en avlegger fra en Peon som sies å stamme fra Olaf Bille sin hage - skribent og stifter av Blomstervenners Klubb (1954).

Dette var siste ordinære klubbmøte før sommeren, men det blir flere flotte hagebesøk og turer framover. Sjekk kalenderen øverst til venstre eller følg med på Facebook!


Anne har lagt ut litt nyttig info vedrørende planting av noen av plantepremiene på Blomstervenners Klubbs Facebook-gruppe:

Vant du Roscoea beesiana/brindisii? 
Her er litt nyttig info for de av dere som vant Roscoea beesiana / brindisii. En plante i Ingefærfamilien som kommer sent opp om våren, så merk den godt. Husk å å plante den dypt, med toppen 10 cm under jordoverflaten. Halvskygge og god drenering. Liker ikke å være våt på føttene.

Vant du Cyclamen hederifolium?
Nyttig info for dere som vant digre knoller av Cyclamen hederifolium på møtet i går.
Fin i halvskygge under busker og trær. VIKTIGST: Plantes med den runde bunnen ned, røtter, blomster og blader utvikler seg fra motsatt side, som er toppen av kollen. God drenering!

1 kommentar:

  1. Hyggelig og inspirerende møte! Ser fram til vårturn til Ås.

    SvarSlett