06 mars 2019

Tirsdag 19.mars, kl 19:00: KLAS ROOS: ACER-SLEKTEN (japanske lønner)


"Jag heter Klas Roos och varit intresserad av japanska lönnar i synnerhet och japanska trädgårdar i allmänhet i ett tjugotal år. Jag delar intresset med min fru Margaretha. Vi har varit i Japan 4 gånger på egen hand varav två gånger som reseledare för trädgårdsintresserade resenärer.
  Vi är unika på så sätt att vi är de enda i Sverige som har alla de fyra japanska trädgårdstyperna i vår trädgård. Vi själva har över 40 olika japanska lönnar i vår trädgård.

Jag är van föredragshållare hos olika trädgårdsföreningar, på trädgårdsmässor samt även på Östasiatiska museet i Stockholm.
  Klas sier videre: "Föredraget skal handla om odlingsvärda japanska lönnar, vilken jord och vilka förhållande de trivs i. Tips på hur man gör en intressant omgivning så lönnarna får komma till sin rätt. Hur skapar man sevärda rum med lönnarna i centrum med kontraster mellan det ljusa och mörka, det breda med smala, det lilla med det stora i en omväxlande trädgård."

Klubbmøtene finner sted i Tåsenveien 66 i Oslo. Inngang koster 50,- og inkluderer kaffe/te og kakebit, pluss et lodd på gevinstene!

Biblioteket er åpent fra kl 18:30. Loddsalg med flotte plantegevinster!

På møtet blir det salg av bl. a. Kristalon gjødsel, vermiculite og stikketiketter.

OBS! Det blir også mulighet til å kjøpe magnolia-frø, som Jonny Andresen fra Töcksfors har sendt oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar