10 april 2018

Foredrag ved Arve Elvebakk: Lette og vanskelege plantar – ein presentasjon med utgangspunkt i Tromsø

Tirsdag 24. april ønsker vi velkommen til nok et interessant foredrag i Blomstervenners Klubb! Denne gangen får vi besøk av Arve Elvebakk fra Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, og han vil fortelle oss om både hagen og noen av de spennende alpine plantene som trives der - med både gode og dårlige odds. Med sin beliggenhet på nesten 70 grader nord, er dette verdens nordligste botaniske hage.

Veronica caespitosa - fotografert 19. mai.
Den vakre hagen ble etablert i 1994, og har nå 25 temasamlinger med planter fra både nordnorske hager og fjerne strøk som Sør-Amerika og Afrika - her finnes også en nylig påbegynt peonsamling. Mange av samlingene har et imponerende planteutvalg.


Arve Elvebakk har skrevet en artikkel som kan leses i neste utgave av klubbens medlemsblad, her får du et kort utdrag:

«Alle som har hage vil ha noko vakkert. Mennesket sin sans for estetikk er som kjent grunnleggjande. Viss ein i tillegg er plante-entusiast, vil ein gjerne også ha og løyse utfordringar ved å dyrke plantar som i utgangspunktet er vanskelege og gjerne lite kjente. Men kva som er lett og kva som er utfordrande, varierer veldig gjennom vårt langstrakte land. Dette temaet tar eg opp på eit møte i Blomstervenners Klubb 24. april. I Tromsø klarer vi t.d. godt hjartetreet Cercidiphyllum magnificum, men vi skulle gjerne ha hatt ein blomstrande magnolia, ein ginkgo, ein Metasequoia og ein apeskrekk. Vi var glade då vår første Acantholimon såvidt blomstra i 2016, og vi er overbegeistra over vår tyrkisk-libanesiske Veronica caespitosa som no er veletablert.»


Møtet starter kl 19:00, lokalet og biblioteket åpner kl 18:30.

Inngangsbilletten (kr 50,- kontant eller Vipps) inkluderer kaffe/te og noe søtt å bite i, og gjelder dessuten som lodd på hovedgevinsten i kveldens lotteri.

Ta gjerne med en planteinteressert venn! Medlemskap er ikke nødvendig for å delta på første klubbmøte, det er bare å troppe opp!

Vi holder til på Tåsen seniorsenter, like ved Tåsen T-banestasjon og med gode parkeringsmuligheter.

Dette er vårens siste ordinære klubbmøte, men Blomstervenners Klubb har mange spennende utendørs  aktiviteter i mai og juni - sjekk aktivitetsoversikten eller facebookgruppen vår og merk av i kalenderen din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar