06 mars 2018

Foredrag ved Larz Danielsson: Ovanliga odlingsvärda väkster

Tirsdag 20. mars ønsker vi velkommen til nok et spennende foredrag i Blomstervenners Klubb!

Larz Danielsson vil inspirere oss til å prøve ut mange flere vekster enn hva som i dag finnes på de mer kommersielle utsalgsstedene.

Bildet er tatt i Sikkim på en ekspedisjon 2015

«I foredraget «Ovanliga odlingsvärda växter», viser jeg bilder av spesielle planter som jeg dyrker i min hage. Jeg beskriver arter og gir dyrkningsråd ut fra mine egne erfaringer, i tillegg til at jeg gir bakgrunnsfakta vedr. artenes herkomst og slekter. Det er en sann glede å lykkes med planter som en ikke ville tro at kunne trives så langt nord! Men sannheten er at vi har bedre klima for alpine vekster enn mange europeiske land.»

Allerede i syvårsalderen våknet Larz Danielssons interesse for planter,-da hans pappa fikk en kaktus som gave. En merkelig plante full av pigger! Dermed startet en reise inn i de sjeldne veksters forunderlige verden. Sparepengene sørget for at han allerede som tenåring hadde en samling på 300-400 kaktus.

Etterhvert tok planteinteressen andre veier. Larz er en bereist mann, som har besøkt 36 ulike land, alltid på utkikk etter planter og frø. Han er en kunnskapsrik «odlare och trädgårdsälskare», som er viden kjent hos plantesamlere og hageentusiaster i Norden.

«Jeg søker med lys og lykte rundt om i hele verden, etter spennende planter som jeg kan dyrke!»

I Hammarstrand (Jämtland, Sverige) har han ved siden av sin unike hage, etablert en innholdsrik planteskole (spezialplant.nu), som han startet i 1995, og som i dag kan tilby uvanlige og sjeldne planter.

Larz Danielsson håper at også den yngre garde blir bitt av hagebasillen. De har i så fall mye spennende i vente!Møtet starter kl 19:00, lokalet og biblioteket åpner kl 18:30.

Inngangsbilletten (kr 50,- kontant eller Vipps) inkluderer kaffe/te og noe søtt å bite i, og gjelder dessuten som lodd på hovedgevinsten i kveldens lotteri.

Vi holder til på Tåsen seniorsenter, like ved Tåsen T-banestasjon og med gode parkeringsmuligheter.

Ta gjerne med en planteinteressert venn! Medlemskap er ikke nødvendig for å delta på første klubbmøte, det er bare å troppe opp!

Dato for neste klubbmøte er 24. april - sjekk aktivitetsoversikten og merk av i kalenderen din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar