17 februar 2021

13.juni: BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED 2021

 En gladnyhet til alle hageentusiaster!

BLOMSTERVENNERS PLANTEMARKED


Blomstervenners Klubb inviterer til et frodig og innholdsrikt plantemarked på 
Nordre Skøyen Hovedgård.
Den staselige gården ligger sentralt i vakre omgivelser med storslått utsikt over Oslo.


Kjente og kunnskapsrike plantevenner er på plass og tilbyr et variert utvalg av hagevekster:

Geir Moen
Einar Halvorseth
Magne Jansen
Dag Tjernshaugen
Steinar Samsing Myhre
Jonny Andresen
Johnny Engen
Gunnar Bekken
Rhododendronforeningen, avd. Øst
Blomstervenners Klubb 
m.fl.

LES MER OM PLANTESELGERNE LENGRE NED PÅ DENNE SIDEN.
Under Diskusjon på innlegget om plantemarkedet kan du også lese om planteselgerne.
De tilbyr alt fra små og sjeldne alpine planter, uvanlige stauder, orkideer, sukkulenter og kaktus, til rhododendron, eksotiske trær og busker.
Her vil du finne både utsøkte sjeldenheter og spennende planter for noen og enhver!
         

Søndag 13.juni 2021 kl 11-16

Nordre Skøyen Hovedgård
Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Fri Entré

        Noter datoen og følg med på kommende nyheter om arrangementet 
på klubbens facebookside.  


MAGNE JANSENs hilsen til alle planteentusiaster:
"Jeg fyller bilen med planter og reiser hele veien fra Kollevoll i Lyngdal helt til Oslo!
Hvert år formerer jeg mye mer enn jeg kan ha selv!  
Som ihuga blomstervenn skal jeg ha Blomstervenners plantemarked i tankene hele våren, slik at jeg får samlet sammen mange godbiter!
Stort utvalg, men få av hver.  
Hos meg vil du finne planter til woodland, og til å fylle opp stauderabattene!"

STEINAR SAMSING MYHRE hilser til alle Blomstervenner og forteller om sin planteinteresse:
Jeg ble interessert i tropiske orkideer i 1992 og ble medlem av  Norsk Orkidéforening. 
Rundt år 2000 fattet jeg mer interesse for våre egne orkideer i skog og mark. Jeg reiste rundt i Norge om sommeren og fotograferte. Etter noen år hadde jeg fine bilder av alle våre viltvoksende orkidéer, og i 2010 utkom boken ‘Orkidéer i natur og hage’. 
Interessen for orkidéer i hagen er fremdeles min hovedinteresse innenfor planteriket. 
Jeg har nettstedet «orkidehagen» der du kan lære mye om dyrking av hageorkidéer, 
og fra tid til annen har jeg orkidéer for salg. Slike planter er importert fra EU. 
Jeg har hatt hage siden 1971, frem til 2008 utenfor Oslo, og fra 2008 i Ytre Sogn da jeg ble pensjonist. Jeg er ikke utelukkende opptatt av orkidéer, men alt av planter som kan dyrkes i en hage.

DAG TJERNSHAUGENs hilsen til alle Blomstervenner:
Gjennom ganske mange år med hagevirksomhet, har jeg blitt kjent med utallige plantearter,
og også kjent på fryden ved å samle på mangfoldet innenfor tiltalende planteslekter. 
Noen fremstår med sterke karakterer og egenskaper, og blir varige markører i hagen. Andre blir av ulike årsaker mere kortvarige bekjentskap. Naturlig nok har jeg fått en lang rekke favoritter, og i dette toppsjiktet  befinner slekten Rhododendron seg. Disse plantene har alltid fascinert meg. Det begynte vel med en ’Cunningham’s White’ i min barndoms hage.
 Det var også denne slekten som inspirerte meg til å starte planteproduksjon for salg. 
Gjennom årene har mange plantegrupper vært forsøkt i mitt lille ”gartneri”, med ulik grad av suksess. Plantene har også blitt prøvet ut i egen hage, og jeg har etter hvert fått en del erfaring.
 Rhododendron har av flere grunner blitt grunnstammen i min planteproduksjon. Finnes det en planteslekt, egnet for norske forhold, som har mer å by på, året rundt? 
Et mangfold av vekstformer, som utvikler seg jevnt og trutt, år etter år, bidrar sterkt til stemningsfulle miljø i hagen, og som ikke er spesielt krevende.
 Det er alltid hyggelig å stille på marked, tilby litt uvanlige planter til entusiastiske hagefolk, utveksle erfaringer, og skryte uhemmet av egenproduserte planter.

GUNNAR BEKKEN hilser til alle Blomstervenner:
Mitt navn er Gunnar Bekken, og jeg er bosatt på Støren 50 km sør for Trondheim ved E6. Gjennom noen plantevenner ble jeg kjent med Blomstervenners klubb, og jeg meldte meg inn for noen år siden.
Jeg er mest interessert i fjellhagestauder, og er veldig glad i primula. For det meste har jeg planter jeg har sådd selv. Frø skaffer jeg fra egen hage, bytter med venner, noe får jeg fra planteforeninger som jeg er medlem av, og så kjøper jeg en del fra frøsamlerne.
Jeg har de siste 3-4 år solgt overskuddsplanter på plantemarkeder. Da jeg fikk forespørselen om å komme til plantemarkedet på Nordre Skøyen hovedgård syntes jeg det var var veldig trivelig. Det er bestandig inspirerende å treffe hagefolk. Overvintringen av planter i hagen i vinter ser ut til å ha gått veldig bra, så en del spennende planter skal nok bli med på Oslo-tur.

EINAR HALVORSETHs hilsen til alle Blomstervenner:
Jeg bor i mitt barndomshjem i Oslo hvor jeg dyrker planter fra alle verdens hjørner. Fellesnevneren for de plantene jeg dyrker er at de som oftest er sjeldne eller uvanlige fjellplanter. Planteinteressen tok av for ca. 30-40 år siden, og på den tiden ble jeg også medlem av Blomstervenners Klubb. Nå som jeg er pensjonist har jeg fått mer tid til plantehobbyen, noe som også innebærer at jeg kan reise litt og studere planter 
på deres naturlige voksested.
Jeg lager de aller fleste plantene mine selv fra frø eller stiklinger. Dette gjør at jeg ofte lager flere planter enn det jeg trenger selv, og de siste årene har jeg begynt å selge litt av dette overskuddet på plantemarkeder. Det er dessverre ikke så veldig mange slike markeder i Norge, så derfor er det spesielt kjærkomment at Blomstervenners Klubb har tatt initiativet til et plantemarked i Oslo.

DEN NORSKE RHODODENDRONFORENING avd. ØST (Rhodo Øst i dagligtale😊
har gjennom mange år vært en trygg havn for alle som er interessert i Rhododendron 
og andre surjordsvekster. Det er slett ikke så vanskelig å lykkes med Rhododendron som mange vil ha det til – selv ikke på Østlandet!  Vi kan lære deg knepene du trenger for å lykkes.
Vi gleder oss til å stille på plantemarkedet som våre venner i Blomstervenners klubb arrangerer. Vi vil stille med et stort utvalg av flotte og uvanlige Rhodoer, og kan også bidra med gode faglige råd og tips på kjøpet.
De fleste plantene vi har for salg har vi spesialimportert fra Danmark, men vi har også noe egenproduserte fine planter. Vi sees på plantemarkedet!

GEIR MOEN hilser til alle Blomstervenner:
Frem til 2020 holdt jeg til i Nes i Akershus hvor jeg hadde en hage på ca 3000 kvm. I 2020 flyttet vi til Fetsund hvor vi har en tomt på 10.000 kvm med flott utsikt over Øyeren.
Jeg har vært interessert i planter helt siden jeg var et lite barn. Det hele startet da bestemor lærte meg å så og dyrke sommerblomster, og i en alder av 11 år sparte jeg lommepengene mine slik at jeg kunne melde meg inn i Hageselskapet. For rundt 30 år siden ble jeg også medlem i Blomstervenners Klubb.
Gjennom årene har jeg dyrket mange ulike planter, alt fra tropiske til høyalpine planter. Men de siste 25 årene har alpine planter vært hovedinteressen min, og jeg synes planteformering er spesielt spennende å holde på med. Interessen for formering gjør også at jeg stadig har noe overskudd som jeg selger til andre planteinteresserte. Jeg har hovedsakelig sjeldne og uvanlige planter, men det er oftest ikke så mange av hver art 
– så her er det førstemann til mølla som gjelder !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar