14 mars 2017

Møte tirsdag 28. mars

Kina. En botanisk ekspedisjon til fjellområdene i Nord-Sichuan
ved Anne-Marie Skudem

Anne-Marie Skudem
Sommeren 2013 var Anne-Marie Skudem med på en botanisk ekspedisjon i fjellområdene i Kina. Tolv deltagere fra "hele verden" var med på turen som var ledet av Holger Perner og hans kinesiske kone Wenqing. - Vi reiste rundt i et delvis selvstyrt område som var befolket av tibetanere. Majestetiske fjell, fascinerende kalktravertiner og fargerike etniske folkegrupper gjorde inntrykk, men opplevelsen av den rike floraen i området var så definitivt høydepunktet, forteller Anne-Marie.

 - Vårt hovedfokus var orkidéer. men vi så også planter i slektene Primula, Rhododendron, Lilium, Anemone, Pedicularis, Meconopsis, Arisaema, Corydalis,  Paeonia - bare for å nevne noen. For det meste botaniserte vi i 2000 - 3000 meters høyde, men vi var også oppe i mer enn 4000 meter! Denne fantastiske turen startet og ente i millionbyen Chengdu, og den inkluderte også tid i nasjonalparker og vernede naturområder, sier Anne-Marie. Hun gleder seg til å dele noen av inntrykkene fra turen med oss.

Cypripedium tebetanicumMøtet starter kl. 19.00 og biblioteket vil være åpent fra kl. 18.30 slik at du kan låne bøker fra klubbens rikholdige samling av hage- og plantelitteratur.
Det vil også bli salg av perlite og vermiculite til hyggelige priser. Kjekt å ha når du skal så frø eller stiklingsformere.

STED
Vårt faste møtested er Tåsen seniorsenter som har adresse Tåsenveien 66. Dit kommer du med Sognsvannsbanen og bussrutene 23 og 34. Det er også bra med parkering i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar