08 november 2016

Møte tirsdag 15. november - Årsmøte

Følgeplanter til min rhododendronsamling
ved Ebba Holmboe

Ebba har mer enn 400 rhododendron i sin lille hage. Følgeplanter gir variasjon og blomstring hele sesongen.
Foto. Ebba Holmboe

Rhododendron i blomst er et et flott syn, men akk så kortvarig. Ebba har lært seg kunsten å gjøre rhododendronhagen til en blomstrende nytelse gjennom hele sommeren. Den kunnskapen vil hun dele med oss, så her gjelder det å ha notatblokken klar! Selv skriver hun dette om hva vi kan forvente oss:

Dactylorhisa maculata ssp. fuchsii
(Skogmarihand) Foto: Ebba Holmboe
 - Mitt lille frimerke av en hage rommer svært mange følgeplanter til mine rundt 400 ulike rhododendron! Med følgeplanter mener jeg både overstandere og underplanting. Overstandere er små trær som skal filtrere lyset, ikke gi slagskygge. Underplanting, eller som jeg liker å si - understandere - er stauder, løker og krypende busker/småbusker som er med på gi hagen blomstring i større deler av  året enn rhododendron kan gi.

Møtet starter kl. 19.00, og blir innledet med klubbens årsmøte. Møteleder er Signe Videm.

Velkommen! - Hyggelig om du tar med nye blomstervenner!


Stewartia pseudocamelia. Foto: Ebba Holmboe


Biblioteket vil være åpent fra kl. 18.30 slik at du kan låne bøker fra klubbens rikholdige samleing av hage- og  plantelitteratur. Det er et skattkammer av hageinspirasjon som du kan kose deg med i høstmørket.

STED
Vårt faste møtested er Tåsen seniorsenter som er i Tåsenveien 66. Dit kommer du med Sognsvannsbanen og bussrutene 23 og 34. Det er også bra med parkering i området.

2 kommentarer:

  1. Dette så kjempespennende ut, det må jeg bare få med meg :-)

    SvarSlett
  2. Der skulle jeg gjerne ha vært. Kos dere!

    SvarSlett