06 februar 2014

Blomstervennen nr. 1/2014 er klar til utsending


Årets første nummer av Blomstervennen er nå ferdig fra trykkeriet og vil dumpe ned i postkassene landet rundt i uke 7. Denne standhaftige ungarske blåveisen (Hepatica transsilvanica) begynte å blomstre i redaktørens hage 2. februar i år og kan betraktes som et apropos til en interessant artikkel om mangfoldet av hybrider mellom Hepatica nobilis og Hepatica transsilvanica. Dere vil ellers kunne lese mer om navnesorter av Gentiana og Meconopsis som er odlet fram av Gunvor og Jostein Øverås. Vi fortsetter vår plantestafett "Min favorittblomst" og håper at alle som blir utfordret til å presentere sin favorittblomst, mottar stafettpinnen i ekte Bomstervenn-ånd. Les også om arrangement som i klubbens regi - det er som vanlig litt av hvert å se fram til.
Årets nyhet er at Blomstervennen fra og med neste nummer vil skifte utseende og gå over fra det litt knuslete A5-formatet til A4-format. Redaktøren ser fram til omleggingen med skrekkblandet fryd.
Her på Vestlandet har vinteren til nå glimret med sitt fravær. I Muséhagen begynte Rhododendron mucronulatum å blomstre rett etter nyttårsskiftet. Det var naturligvis halsløs gjerning, og et par netter med noen få minusgrader tok knekken på blomstene - det er da det gjelder å glede seg så lenge en kan. Nedenunder ser vi den tapre rhododendron i blomst 8. januar i år.


Er du ikke medlem i Blomstervenners klubb, kan du få tilsendt et prøvenummer ved å henvende deg til redaksjonen: torjanropeid@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar